Waga: 0,5 g
Cykl rozwojowy: jednoroczny. Odmiana: bardzo wczesna. Rozstawa: 30 - 40 x 20 - 30 cm. Stanowisko: nasłonecznione. Siew pod osłony: w lutym lub w marcu. Sadzenie: od przełomu marca i kwietnia do czerwca. Siew do gruntu: od kwietnia do czerwca. Zbiór: od przełomu maja i czerwca do września.

Kalarepa Korfu F1

2,70 zł

(Cena jednostkowa: 540,00 zł /100 g)

Korfu F1 to bardzo wczesna odmiana kalarepy, o mieszańcowym charakterze, polecana do pędzenia lub całosezonowej uprawy polowej, z przeznaczeniem do konsumpcji bezpośredniej, krótkotrwałego przechowywania oraz produkcji mrożonek. Uprawa może być prowadzona z wysiewu nasion wprost do gruntu lub sadzenia rozsady, przygotowanej w skrzynkach i na paletach pod osłonami lub na rozsadniku. Rośliny rozwijają się w formie osadzonego przy gruncie zgrubienia korzeniowe, nieregularnie porośniętego liśćmi, osadzonymi na długich ogonkach, ułatwiających zbiór dojrzałych warzyw.

czytaj dalej...
Dostępny
Dostawa już od: 12,99 zł
Pozostałe metody dostawy
Darmowa dostawa już od 200,00 zł
Dostępne metody płatności
Płatności obsługuje:
Masz pytania? Zadzwoń:
+48 604 097 009

Odmiana Korfu F1wytwarza niewielkie zgrubienia, osiągające masę dochodzącą do 300 g, o regularnych, lekko spłaszczonych, kulistych kształtach. Zgrubienia pokrywa gładka skórka, przeważnie jednolita kolorystycznie, o jasnozielonej barwie, niekiedy z miejscowymi, białymi przebarwieniami. Miękki miąższ, o chrupiącej strukturze, odznacza się wysoką soczystością oraz przyjemnym, delikatnym smakiem. Warzywo nabiera wartości konsumpcyjnej po około 75 – 80 dniach wegetacji. . Odmiana odznacza się odpornością na pękanie, łykowacenie, przerastanie oraz wybijanie w pędy kwiatostanowe. Uprawa może być prowadzona w sąsiedztwie takich warzyw, jak ogórek, fasola, groch, pomidor, burak, sałata, cebula, por, rzodkiewka lub szpinak, zwracając uwagę, aby sąsiadujące rośliny nie zacieniały plantacji

Odmiana Korfu F1 dostarcza dobre jakościowo zgrubienia o wysokich walorach smakowych i szerokim zastosowaniu konsumpcyjnym. Warzywo jest polecane do konsumpcji bezpośredniej, w formie przekąski lub dodatku do potraw na ciepło oraz sałatek i surówek warzywnych, a także po obróbce termicznej, jako dodatek do zup. Zgrubienia utrzymują swoje walory przy krótkookresowym przechowywaniu oraz po zamrożeniu.

Zgrubienia: średniej wielkości, osiągają masę do 300 g, o regularnych, kulistych, delikatnie spłaszczonych kształtach, pokryte cienką i gładką skórką, o jasnozielonej, seledynowej barwie, niekiedy z miejscowymi, białymi przebarwieniami, miąższ miękki, o chrupiącej i jędrnej strukturze, dobry jakościowo, nie wykazuje tendencji do łykowacenia, pękania oraz przerastania, jednolicie wybarwiony, o białej barwie, soczysty, o wysokich walorach smakowych.

Zastosowanie: do konsumpcji bezpośredniej, w formie przekąski lub dodatku do dań na ciepło oraz sałatek i surówek warzywnych, do konsumpcji po obróbce termicznej, jako dodatek do zup i sosów, jako surowiec na domowe mrożonki, do krótkotrwałego przechowywania.

Termin siewu: do skrzynek lub na palety, pod osłonami oraz na rozsadniku, od lutego do końca marca, sadzenie rozsady, w od marca do czerwca, siew wprost do gruntu, od kwietnia do czerwca.

Rozstawa: 30 – 40 x 20 – 30 cm.

Termin zbioru: od maja do września.

Mrozoodporność: brak, roślina jednoroczna.

Stanowisko: nasłonecznione, o odpowiednio wilgotnym podłożu.

21838

Opis

Typ nasion:
tradycyjne
Cykl rozwojowy:
jednoroczna
Nazwa łacińska:
Brassica oleracea L.
Rodzaj rośliny:
kalarepa
Odmiana:
Korfu F1
Typ odmiany:
bardzo wczesna
Kolor zgrubienia:
zielony
Zastosowanie:
do bezpośredniej konsumpcji, do mrożenia, do obróbki termicznej, do przechowywania
Dodatkowe cechy:
odmiana mieszańcowa
Waga:
0,5 g
Producent:
WegAna sp. z o.o., ul. Włocławska 25, 05-825 Grodzisk Mazowiecki, Polska

Kody produktu

Indeks:
21838
Kod EAN:
5907745980664
Kod producenta:
PNS-W-KAL-KOR-0,5g
Nowość
chat Komentarze (0)
Loading...